lördag 6 februari 2010

Klappa takten alla bagarebarn....

BULLFEST BULLFEST hela dan!

Jag har hittat en mycket trevlig blogg, Bevemyrs, som jag börjat följa. På denna blogg finns, vad som utlovas vara, världens bästa recept på kanelbullar för hemmabagaren. Jag var tvungen att prova! Vill du också prova? Jamen säg det då! Receptet hittar du här!
Bullarna blev särdeles saftiga och mycket smakliga! Förväntningarna var förvisso skyhöga, men en riktigt bra bulle blev det!

Får man finfika på eftermiddagen går det lite enklare att plugga! Idag har jag skrivit ett 2000-ords PM om varför svenskar tycker det är så mycket godare med starköl än lättöl. Det ni!
Ha en trevlig lördagskväll.
Hejdå!

5 kommentarer:

  1. å dom ser fantastiska ut!hoppas du har en bra helg i övrigt,tycker du verkar va en grym tjej och blir inspirerad av dig!

    SvaraRadera
  2. vilken fin blogg :) vad kul med ännu en koststuderande i uppsala :)

    SvaraRadera
  3. Hej Elin! Har bakat dessa och de blev supergoda! Men du, hur gör man så fina snurror? Har försökt att hitta någon bra beskrivning men fattar inte riktigt. Kram kusin-Ida

    SvaraRadera
  4. Det är hur enkelt som helst! DU kavlar ut degen till en rektangel som valnigt, men istället för att rulla ihop den, så viker du den på mitten ( långsida mot långsida). Sen skär du remsor, 2-3 cm breda. I varje remsa gör du ett snitt, mitt på, som går nästan hela vägen upp, men lämna någon cm längst upp. Degsnutten ska liksom se ut som en byxa. Sen bara snurrar du lite, så degen tvinnas. Och sist vrider du det runt i en ring och gömmer ändarna undertill. Lite svårt att förklara, men det är superenkelt. Hopaps du förstod på ett ungefär ;)

    SvaraRadera
  5. Tack, ska testa ikväll!

    SvaraRadera