Jag hade bakat en liten tårta som är väldigt enkel, men ack så god! Ett recept som jag och min moder har experimenterat fram.
Apelsin och chokladtårta
Du behöver:
2 ägg
3 dl socker
4 msk kakao
1½ tsk vaniljsocker
1 knivudd salt
1 ½ dl vetemjöl
2 msk apelsinmarmelad
100 g smält smör
Blanda alla ingredienser i en skål. Smörj och bröa en rund form med löstagbara kanter. Använd antingen valnötter och ströbröd, eller kokos att bröa formen med. Häll smeten i formen och grädda i 35 minuter i 150-175 grader. Låt svalna. Tag loss ringen och diska rent, sätt sen tillbaka den igen.
Fyllning:
Skala och filéa en apelsin. Av hinnorna som blir över pressar du ut saften över bottnen. Blanda 2 påsar chokladmousse (gärna med krisp) enligt instruktionerna på paketet. Hacka några rader marabou mjölkchoklad med apelsinkrokant och blanda i moussen. Bred ut över tårtbottnen. Dekorera med apelsinfiléerna.
Eftersom det är alla hjärtans dag i morgon, la jag apelsinen i formen av ett hjärta. Jodå, piffigt ska det vara!
De små grå, i huvudet behöver ju också lite energi om man ska orka lära sig något!
åh vad gott det ser ut! :) Hoppas att det inte blir fööör svårt imorrn!!
SvaraRadera