måndag 1 februari 2010

SBG-soppa

Snabb. Billig. God
När vi var ute och reste i Asien åt vi väldigt ofta nudelsoppa. Till frukost eller lunch. Där använder man potatis mer som en grönsak än som en basvara. Många kanske tycker det låter som tårta på tårta med potatis och nudlar i samma soppa. Men det funkar finfint! Jag har börjat att laga nudelspoppa med mycket grönsaker, efter resan. Passar dessutom bra i studentplånboken!I den här soppan slänger man i de ingredienser som behöver koka längst, först. Samtidigt förbereder du de andra ingredienserna och slänger i dem efterhand. När du har lagt i alla ingredienser är soppan färdig! Soppan ska alltså koka lika länge som det tar att förbereda ingredienserna Det går dock jättesnabbt.
2 portioner
Hacka 1 gul lök och fräs i lite rapsolja i en kastrull. Häll på ca 5 dl vatten, och en buljongtärning med kycklingsmak(eller grönsaksbuljong om du är veggie). Låt koka upp. Lägg i en liten näve röda linser. Tärna 1 potatis i tunna strimlor och ha i. Skalet kan du gott behålla på. Tillsätt 2 msk kikoman soya, 1 msk tomatketchup och 1 msk thai sweet chilli. Skala 1 morot och strimla i tunna skivor, och lägg i. Knäck ett nystan med nudlar på mitten, och ha i. Äggnudlar eller risnudlar är lika gott. Ha sist i lite gröna ärtor, och lite röd paprika. Smaka av med salt och peppar och lite persilja! Tadaaa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar