Äppelstek
1-1 ½ kg skinskstek
2 dl koncentrerad äppeljuice
1 liter vatten
1 msk salt
2 msk soja
1 bit ingefära
8-10 kryddnejlikor
1 lagerblad
1 gul lök
Lägg skinksteken i en relativt trång kastrull, så att den täcks av vätskan du häller på. Stick i en stektermometer med spetsen mitt i köttstycket. Klyfta löken grovt. Häll i vätska, lök och kryddor på köttet. Koka upp och låt sjuda under lock till innertemperaturen når 74 grader vilket tar 1-1 ½ timme. Dra av från plattan och låt köttet vila i buljongen i ytterligare 20 min. Ta upp köttet och skiva tunt. Sila av buljongen för att använda till sås, gärna med lite grädde i.
Servera med kokt potatis och mycket grönsaker.
Mmmm!
Hallåj! Jag såg ditt recept på äppelgröten och det verkar ju supergott! :) Jag ska absolut testa det! Hoppas pluggandet går bra förresten! :)
SvaraRadera