Bor man i enmannahushåll är det lite opraktiskt att laga hela köttstycken. Så då får man passa på att ha söndagsstek när man har besök. Som i helgen! Här kommer favoritreceptet på skinkstek! Världens godaste brunsås, skulle jag tro!
Äppelstek
1-1 ½ kg skinskstek
2 dl koncentrerad äppeljuice
1 liter vatten
1 msk salt
2 msk soja
1 bit ingefära
8-10 kryddnejlikor
1 lagerblad
1 gul lök
Lägg skinksteken i en relativt trång kastrull, så att den täcks av vätskan du häller på. Stick i en stektermometer med spetsen mitt i köttstycket. Klyfta löken grovt. Häll i vätska, lök och kryddor på köttet. Koka upp och låt sjuda under lock till innertemperaturen når 74 grader vilket tar 1-1 ½ timme. Dra av från plattan och låt köttet vila i buljongen i ytterligare 20 min. Ta upp köttet och skiva tunt. Sila av buljongen för att använda till sås, gärna med lite grädde i.
Servera med kokt potatis och mycket grönsaker.
Mmmm!
fredag 5 februari 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Hallåj! Jag såg ditt recept på äppelgröten och det verkar ju supergott! :) Jag ska absolut testa det! Hoppas pluggandet går bra förresten! :)
SvaraRadera