onsdag 17 februari 2010

Quinoasallad med kräftstjärtat och sockerärt

Så här lyxig lunch får jag verkligen inte varje dag. Men jag var så sugen, och ibland måste man ju unna sig lite vardagslyx. Du behöver
Quinoa
Pyttelite röd eller gul lök
Sallad (tex isberg)
Färska sockerärtor
Gurka
Ärtskott
Kräftstjärtar i lag
Cocktailtomater
Olja
Vitvinsvinäger
Dijonsenap
Kryddor
Citron

Koka Quinoan enligt instruktionerna på paketet. Finhacka löken så fint du bara kan. Blanda olivolja, vitvinsvinäger, dijonsenap och lite kryddor, tex italiensk salladskrydda och peppar till en liten dressing. Häll dressingen och löken över den kokta Quinoan och låt svalna. Strimmla salladen, ärtskidorna, gurkan, ärtskotten och tomaterna. Lägg salladen på en tallrik. Blanda ärtskidor, gurka och ärtskott med den kalla quinoan. Toppa med rejält med kräftstjärtar och dekorera med lite cocktailtomater. Avluta med att pressa en klyfta citron över hela härligheten.


Jag serverade med några rostade skivor surdegsbaguette (som jag bakade häromveckan, och hittade i frysen i morse) och en yoghurtdressing med dill, citron, och lite kryddor.

Quinoa är en Sydamerikansk ört och finns som röd, vit eller svart. Det är ett nyttigt litet gryn då det innhålller mycket protein, mineraler och en del omättat fett. Dessutom är det både lättlagat och gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar