söndag 8 november 2009

blomkålssoppa och rosbiffsmacka

Det här är en jättegod soppa, och en ännu godare macka.

Blomkålssoppa med baconströssel
4 Portioner

2 grönsaksbuljongtärningar
1 stort blomkålshuvud, ca 800 g
1 dl matlagningsgrädde
1 paket (140 g) bacon
1 röd paprika
10 cm purjolök
1 knippa gräslök ( funkar även med fryst)
1/2 tsk salt
1 krm mald vitpeppar
1 tsk curry

Gör så här
Koka upp 1,2 liter vatten med buljongtärningarna. Skölj och bryt blomkålen i små buketter, och skiva ner stammen i skivor. Lägg blomkålen i buljongen och låt koka under lock ca 10 min. Mixa soppan slät och tillsätt grädden. Smaka av med salt och mald vitpeppar och gärna curry. Strimla baconet och stek det knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper. Hacka gräslöken, paprikan och purjolöken Blanda bacon med grönsakerna och låt var och en strössla det över sin sopptallrik.


Supergod rostbiffsmacka

En god brödbit, gärna surdeg
Philadelphia
Grön sallad
Skivad rostbiff
Tomat
grön pesto
Pinjenötter (gärna rostade i en torr stekpanna)
färsk basilika


Bred philadelphian på brödet, och lägg på den sköljda salladen. Lägg sen på två skivor rostbiff och några tjocka skivor tomat. Klicka sen över grön pesto, stör över pinjenötterna och sist den färska basilikan.

Enkelt men ACK så gott!

1 kommentar: