söndag 22 november 2009

pannkakor med smörstekta äpplen

Tack och lov är det legitimt att äta efterätt till middag ibland (så länge man äter en rejäl smörgås till). Pannkakor är en efterrätt som också är godkänd som middag. Jag åt oroväckande goda pannkakaor till middag ikväll. Stek pannkakor enligt ditt favoritrecept eller såhär.
2 ägg
2 dl mjöl
6 dl mjölk
1 krm salt
1 tsk socker
2 msk smält smör

Blanda allt utom mjölken i en skål. Ha i hälften av mjölken och vispa klumpfritt. Tillsätt sen resten av mjölken. Stek pannkakorna tunnt.

Smörstekta äpplen
Kärna ur och klyfta 1 äpple/person. Stek i stekjärn i riktigt smör. Strö över någon matsked strösocker så att äpplena karameliseras. När äpplena börjat mjukna en aning strör du över lite kanel och blandar i några skedar färdig äppelmos. På så sätt får du både det såsiga, och det lite bitiga äpplet, Låt allt bli varmt.

Servera pannkakorna med äppelsteket och en rejäl klick vaniljglass!

Å herregud vad gott, om jag får säga det själv. Och det får jag, för det här är min blogg!

1 kommentar:

  1. Vad kul med en julkalender i bloggen! =) Ja självklart får du använda fruktkaksreceptet!
    /Elina

    SvaraRadera