fredag 11 december 2009

fröken elins julkallender: Lucka 11

I dag får ni ett litet julklappstips här i luckan. Har man en lite begränsad budget kommer här ett toppen julklappstips. Ge bort en surdeg! Det är så himla fint med surdeg för du kan ju dela den hur många gånger som helst. Så du kan ge surdeg till hela tjocka släkten. Kanske har du en moster som är sugen på att börja baka med surdeg, men hon tycker det verkar lite tidskrävande och bökigt att få igång den. Så det har liksom aldrig blivit av. Nu får hon chansen att göra det ändå. Slå in surdegen i fina burkar och pynta med etiketter och snören.
Tycker man det känns lite för lite att bara komma med en surdeg är det säkerligen uppskattat om du kompletterar julklappen med ett stort hembakat surdegsbröd. Då blir man extra sporrad att börja baka själv. -Kan jag göra såhär goda limpor?

Tycker man fortfarande att det känns för fattigt kan man också fullända presenten genom att lägga till en av alla de fantastiska bröd-böcker som kommit ut de senaste åren. Får man en kokbok finns det inga ursäkter för att inte börja baka.
Ex på bra böcker är
Bröd- Jan Hedh
Bröd från Brunkebergs Bageri- Heléne Johansson
Riddarbageriets bröd -Johan Sörberg
Surdegsbröd:Recept och tips från en hemmabagare- Martin Johansson ( Pain de Martin, ni vet)
Den sista står med på min önskelista i år.....
Nu har ni bara 13 dagar på er....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar