Det här är mitt favoritrecept på rödbetssallad:
stor sats för 8-10 personer
ungefär 15 inlagda rödbetor
1 rödlök2 st äpplen
1 msk farinsocker5 dl majonäs och creme fraiche. Hur mycket av varje är en smaksak.
salt, pepparHacka rödbetorna i lagom bitarna, och rödlök och äpple ganska fint. Blanda creme fraiche med majonäs och farinsocker. Rör sen ner klegget i rödbetorna, löken och äpplet. Ta inte allt på en gång utan en klutt i taget, till det får lagom konsistens (beror på hur blöta rödbetorna är). Smaka ev av med lite salt och peppar.
På julen tycker jag att man ska krydda köttbullarna med kryddpeppar. Orkar man inte/vill man inte/hinner man inte steka egna köttbullar kan man fuska sig till julsmaken. Strö lite kryddpeppar i smöret när du steker färdigköpta köttbullar. Då får du rätta smaken på bullarna och rätta doften i köket.
Dan före dan före dopparedan.....
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar