lördag 19 december 2009

fröken elins julkallender: Lucka 19

Såhär i juletid ska det frossas i julgotter. Därför bjuder dagens lucka på ännu ett gott recept Julmandel från Barcelona

Mandlar
Rumstempererad nougat
Kanel
Kakao

Rosta mandlar i ugnen i 10-15 min i 200 graders värme. Låt dem svalna. Ta sen en klutt nougat och klä mandeln med. Hur tjockt man vill ha är ju en smaksak, men jag tycker det blir för sött om man tar mycket, så jag gör ett rätt tunt lager.
Blanda lika delar kakao och kanel på ett fat. Rulla de nougatklädda mandlarna i kakaokanelen. Lägg i en burk och förvara svalt.
Tips Tycker man att kakao har en för bitter smak kan man byta den mot oboy.

Nu är det så kallt i Uppsala att man får rimfrost i ögonfransarna när man är på promenad
1,2,3,4,5 dagar kvar.

1 kommentar: